Drinken en eten

Drinkwater

Kinderen drinken minimaal twee keer per dag water uit een persoonlijke bidon van Lekker Fit!.  Is de bidon kapot, dan wordt er verwacht dat uw kind zelf een bidon of waterfles meeneemt voor in de klas. Hiermee willen we kinderen motiveren tot gezond drinken. Tevens is het gezond en goed voor het lichaam en de geest.

Ochtendpauze

Maandag, dinsdag: In de ochtend zien we graag een stuk fruit en of groenten naar keuze. Andere alternatieven zijn niet toegestaan zoals koekjes, boterhammen enz.

Drinken naar keuze.

Woensdag, donderdag, vrijdag: Eu schoolfruit

Drinken naar keuze.

Deze week start het gratis fruit! Elke week wordt er drie verschillende soorten fruit aangeboden die de kinderen kunnen eten. Dit wordt mogelijk gemaakt door het project EU schoolfruit.

Lunch

Bij de lunchpauze kan één pakje of drinkbeker worden meegegeven. Wie nog meer dorst heeft, drinkt water. Energiedrankjes (A-drink, Extran e.d.) en priklimonade zijn niet toegestaan. Graag zien we dat kinderen een bruine boterham met mager beleg eten. Zoetigheid wordt geminimaliseerd tot 1 boterham. Salades zijn ook erg voedzaam en mogen ook meegenomen worden.