Voorlees- en tekenwedstrijd ZW

Donderdag 13 november 2014

Op donderdagmiddag 13 november werd er in de Zwartewaalstraat de jaarlijkse voorleeswedstrijd gehouden.

Uit de groepen 3 tot en met 8 deden er kinderen mee. Het was reuze spannend allemaal. De presentatie werd gedaan door Juf Eefje. Juf Eefje helpt elke week op school de kinderen met lezen.

Meester Han, Juf Truus en Juf Sonaida zaten in de jury. Het was leuk om juf Truus na een jaar weer terug te zien op de Globe. De jury had het moeilijk, want er werd zo goed voorgelezen.

Van de groepen 3-4 heeft Nazli uit groep 4en van de groepen 5-6 heeft Mia uit groep 5 gewonnen. Soukaina uit groep 7 werd de winnaar voor de groepen 7-8. Soukaina gaat nu door naar de kwart finale. Deze wordt in de periode januari tot half maart 2015 gehouden in een filiaal van de bibliotheek.

Verder werd er ook nog bekend gemaakt wie de winnaars geworden waren van de tekenwedstrijd. Het thema van de wedstrijd was: Feest. Dit was ook het thema van de afgelopen Boekenweek.

De kinderen uit de groepen 1 tot en met 8 deden mee aan deze wedstrijd. De tekeningen van de kleuters zijn te bewonderen op het prikbord beneden in de gang naast groep 1 /2 a. De tekeningen van de overige groepen op het prikbord naast het handvaardigheid lokaal op de eerste verdieping.

De winnaars: voor de groepen 1 / 2 Asmae uit groep 1 / 2 c, voor de groepen 3-5 Jie uit groep 5 en voor de groepen 6-8 Ghyona uit groep 6.

De winnaars kregen een boekenbon en voor de overige deelnemers was er een mooie prijs.

Op deze bijzondere middag werd er ook nog een cheque overhandigd aan een vrijwilliger van de stichting Kika. De kinderen hebben vorig schooljaar tijdens de sponsorloop €1085,- bij elkaar gebracht. De stichting Kika werft fondsen voor onderzoek naar kinderkanker. Wij zijn trots op onze leerlingen dat zij dit geld voor het goede doel bij elkaar gebracht hebben.

Het was een leuke middag. Wij hopen dat iedereen veel blijft (voor) lezen thuis!

Kijk voor het filmpje even op: Foto en video

Juf Adrie, Juf Sabrina en Juf Petra