Landelijke staking 12 december

Woensdag 29 november 2017

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Zoals u wellicht al heeft vernomen in het nieuws, is er op dinsdag 12 december een landelijke staking op de basisscholen.  (Tenzij het kabinet op 5 december extra geld beschikbaar stelt voor het onderwijs!)

De staking is uitgeroepen door het PO-front, dus de onderwijsvakbonden,  PO in actie, de AVS en de PO raad (werkgever).

Het doel van de staking:

Het PO-front eist geld voor een eerlijk en rechtvaardig salaris dat vergelijkbaar is met het salaris van leerkrachten in het voortgezet onderwijs. Daarnaast wil het PO-front dat het kabinet extra financiële maatregelen neemt voor het verminderen van de werkdruk voor leerkrachten, zodat teams in scholen samen de werkdruk kunnen aanpakken. Bijvoorbeeld door te zorgen voor: meer handen in de school, meer onderwijsondersteunend personeel, meer tijd om lessen voor te bereiden, minder administratieve lasten en kleinere klassen.

Het volledige team van SBO Sonnevanck / OBS De Globe gaat ook staken. De staking betekent dat de lessen op deze dag komen te vervallen. De school is dus gesloten op dinsdag 12 december. Wij willen u daarom vragen uw kind(eren) deze dag niet naar school te laten gaan.

Het kan zijn dat enkele ouders hierdoor opvangproblemen hebben. De school kan onderzoeken of er een mogelijkheid bestaat om kinderen op te vangen. De kosten van de opvang zijn dan wel voor u als ouder.

Wij hopen op uw begrip. Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,

Vriendelijke groet,