Wethouder Sven de Langen op school

Maandag 22 januari 2018

Sven de Langen wethouder van Onderwijs, Jeugd en Zorg van de Gemeente Rotterdam bezoekt OBS de Globe en SBO Sonnevanck.

Zijn werkbezoek viel samen met de afsluiting van het eerste semester voor de MBO- en HBO studenten van Hogeschool Rotterdam en Albeda. Hij heeft uitgebreid gesproken met de studenten die het doorstroomprogramma mbo-pabo volgen. Daarnaast was hij  geïnteresseerd in het convenant  samenwerkingsverband tussen de HR en  beide scholen dat ondertekend is door de directeur Martine Remijn.

De bijeenkomst werd georganiseerd door de beide schoolopleiders  Melanie van der Horst (Globe),  Aysegul Korumaz (Sonnevanck) en instituut opleider Tamara van Heel (HR).

De wethouder kreeg de kans om te zien hoe de studenten de afgelopen tijd zijn begeleid.  Voordat hij wegging hebben de studenten hem moeten beloven dat ze na hun opleiding in Rotterdam gaan werken.