Ontruimingsoefening Den Hertigstraat

Woensdag 14 oktober 2015

Op maandag 5 oktober was het voor sommige leerlingen even schrikken. Even voor drie uur ging op onze vestiging Den Hertigstraat het brandalarm af. Gelukkig ging het hier om onze jaarlijkse oefening die van te voren niet was aangekondigd.

Aan het begin van elk schooljaar houden we deze oefening om de kinderen te trainen om vlot langs de kortste weg de school te verlaten. Omdat de meeste kinderen deze oefening al meerdere malen hebben meegemaakt was de school binnen twee minuten leeg.

Ook de peuters van Doebidoe deden met deze oefening mee. De grootste schrik was er bij de ouders die zich in het ouderlokaal in de kelder van de school bevonden. Zij hadden nog niet eerder zo’n oefening meegemaakt.

De leerlingen van de Zwartewaalstraat kunnen binnenkort ook zo’n ontruimingsoefening verwachten.  (Maar houdt het nog even geheim!)

U vindt wat foto's en drie filmpjes van de oefening achter tabblad Foto en Video.