Ouderbijeenkomst met Vakmanstad

Maandag 2 november 2015

Op donderdag 28 oktober zaten ouders van De Globe rond de tafel met Henk Oosterling. Henk is de grondlegger van Vakmanstad. Dit schooljaar startten wij met 6 lijnen in de 6 uur extra leertijd.

Donderdag spraken wij over het hele idee rond Vakmanstad. De kern:

We streven naar een integraal programma ( een programma dat over 5 jaar een integraal onderdeel vormt van ons curriculum) waarmee we al onze leerlingen (1 t/m 8), naast de cognitieve vaardigheden als rekenen, lezen, schrijven een nog breder pakket meegeven, zodat we oprecht en vol trots kunnen zeggen dat de Globe haar leerlingen de handvatten geeft om daadwerkelijk samen een eigen plek te vinden in onze samenleving.

Samen (Globe en Valmanstad) garanderen uw kinderen in schooljaar 15/ 16 dertig uur interessant, uitdagend en betekenisvol leren per week.

Onder het tabblad 'Foto en video' staat een film van deze ouderbijeenkomst met Vakmanstad. Hierin schetst Henk de lijn die wij voor ogen hebben: leer de kinderen vaardigheden aan die er toe bijdragen dat elk kind het beste uit zichzelf haalt. En daardoor op de plek komt die bij hem en haar past ( van VMBO tot en met Gymnasium).