Continurooster

Maandag 30 november 2015

GOED NIEUWS!!

De Globe start per ingang van het nieuwe schooljaar met een continurooster!!

Stichting Boor (Het bestuur waar De Globe onder valt) en De Globe zijn het eens: De Globe doet er goed aan om volgend schooljaar te starten met een continurooster.  Bij een continurooster eten de kinderen op school. Ze kunnen tussendoor niet naar huis, ook niet als ze dit willen. De overblijf is verplicht en maakt deel uit van de schooltijd. De school mag hiervoor geen kosten in rekening brengen. De school mag hooguit vragen om een vrijwillige bijdrage.

Er moet nog wel het een en ander worden geregeld. Wij delen onze gymzalen met andere scholen. We moeten dus de roosters goed op elkaar afstemmen. Het lukt niet om dit halverwege het jaar te doen. De roosters van de Vakmanstad leerkrachten moeten ook op ons rooster worden afgestemd. Ook dat lukt niet halverwege het schooljaar. Maar wel voor het begin van het nieuwe schooljaar!

En als laatste moeten er mensen zijn om de klassen op te vangen in de pauze. Er is al een groep ouders die bereid is om dit structureel (een schooljaar lang) te doen. Vanzelfsprekend stellen wij wel eisen aan deze vrijwilligers. Eisen die we aan iedereen stellen die zich inzet op onze school: juiste beheersing van de taal en juiste omgang met onze leerlingen en collega’s.