Koffie met de directie

Woensdag 6 januari 2016

Woensdag 6 januari zat de directie aan de koffie met Melinda Foverskov, moeder van Mia uit groep 6 van meester Erik. En deze eerste KOFFIE MET DE DIRECTIE (een eerste uit hopelijk een lange reeks) maakte meteen duidelijk waarom dit goed werkt en prettig is. In een ongedwongen sfeer kunnen ouders hun vragen, ideeën, eventuele klachten, maar zeker ook complimenten kwijt.

We spraken op deze eerste KOFFIE MET voornamlijk over het pedagogisch klimaat op school. En over hoe kinderen en ouders daar verschillend in kunnen zitten. Een stevig gesprek dus, aan de hand van een stevig onderwerp en tegelijkertijd een open en prikkelend gesprek.

We spraken over het insluiten en buitensluiten van kinderen binnen de groep. Over hoe hard kinderen daarin kunnen zijn. Over hoe iedereen dat van huis uit anders mee krijgt. En over de rol die school kan spelen, die ouders samen met de leerkrachten kunnen spelen.

“Misschien is het een idee om een aantal maal per jaar als oudergroep van een klas met de leerkracht rond de tafel te zitten en met elkaar te bespreken hoe het staat met het pedagogisch klimaat van de klas. En onderzoeken hoe we elkaar daarin kunnen ondersteunen, aanvullen.”

Melinda is erg te spreken over de Vakmanstadlessen. “Het prikkelt de creatieve geest van de kinderen.” Een mooie verdieping zou zijn als school de kinderen leert kritisch te denken.

Mia en Melinda vinden het prettig als de recepten uit de kooklessen beschikbaar komen!

Kortom: prima gesprek bij een prima bak koffie (Melinda is meer van de thee. En dat kan dus ook).

De volgende KOFFIE MET is op woensdag 13 januari aan de Den Hertigstraat.

Heeft u een vraag, een idee voor de school, misschien een klacht, of wilt u een compliment aan ons kwijt? Maak gebruik van die mogelijkheid en kom op woensdagochtend langs voor een bak KOFFIE MET DE DIRECTIE.