Water drinken op school

Maandag 15 februari 2016

Beste ouders en verzorgers,

Zoals u weet zit uw kind op een Rotterdam Lekker Fit! school. Dit betekent extra aandacht voor (gezonde) voeding en beweging. OBS De Globe gaat in samenwerking met Lekker Fit! water stimuleren op school. Per 29 FEBRUARI 2016  hebben alle kinderen een persoonlijke bidon om water uit te drinken.

Waarom water drinken belangrijk is voor kinderen

Water is de meest gezonde dorstlesser. In andere drankjes die kinderen drinken zit vaak veel suiker. Veel suiker kan leiden tot overgewicht en een slecht gebit. Zoete drankjes kunnen ook kleur- en smaakstoffen bevatten die ongezond zijn. Bovendien is water lekker én goedkoop. In Nederland is water uit de kraan altijd schoon, gezond en veilig. Het wordt minstens even streng gecontroleerd als water uit flessen!

Water drinken in de klas

In het klaslokaal drinken de kinderen water. Hiervoor is de volgende afspraak gemaakt;

- Minimaal twee momenten per dag drinken de kinderen water uit persoonlijke bidons

Thuis beker of flesje met water vullen

U kunt ook meehelpen om water drinken te stimuleren, door bijvoorbeeld;

-    Vaker thuis water aan te bieden aan uw kind

-    Minder zoete drankjes mee te geven

-    Zelf het goede voorbeeld te geven door vaker water te drinken

De informatie is terug te lezen op www.obsdeglobe.nl onder het kopje Lekker Fit!