Kunstwandeling dwars door Obs de Globe

Zondag 20 maart 2016

In de map Foto en video staat het filmpje over de kunstwandeling (‘Short Cut Tarwewijk’), die dwars door de Globe liep (locatie DH).

De sfeer was goed, vandaar het vrolijke relaas. Aan de wandeling deden ook ouders en leerlingen van onze school mee. En we werden verrast door een bezoekje van Frans Gordijn, de oud directeur van de Globe.

‘Short Cut Tarwewijk’ is een project in samenwerking met bewoners van de Tarwewijk en uitgevoerd door kunstenaar Stijn van Dorpe.

Een wandelende lijn mensen doorkruist de Tarwewijk waarbij zij zowel openbaar als privéterrein doorsteken. Zo zullen de wandelaars bijvoorbeeld een voordeur binnengaan en via de tuin van de achterburen in een andere straat weer naar buitenkomen. Het traject wordt vooraf volledig voorbereid en over iedere doorsteek is onderhandeld met de bewoners of eigenaars, zodat de wandeling zonder onderbrekingen kan verlopen. De wandeling doorkruist ook De Globe, locatie Den Hertigstraat. De tocht vertrok op zaterdag 19 maart, 14.00 uur van het ‘Paviljoen aan het water’ (Brielselaan 157) .

‘Short cut Tarwewijk’ is een project ondersteund en gefaciliteerd door stichting Charlois aan het water, Centrum voor Beeldende Kunst Rotterdam, de Gemeente Rotterdam en de Vlaamse Gemeenschap.